Sayfalar

21 Haziran 2013 Cuma

SPOR II

Merhaba,

  Spor konusunda bugün de farklı bir set paylaşıcam sizinle. Fakat sonrasında soğuma ve germe hareketleri ile bitirmeniz gerek. Ama öncesinde ısınma haketleri ile başlamalısınız. Bunlar klasik boyun bacak germe haketlerinden oluşup 3-5 dakika arasında yapımalıdır.
 Şimdi setimize geçelim her zamanki gibi squat ile başliyacağız. Sonrasında karın ve yan bölge (simit) çalışıcaz. Yine 2 set halinde yapılıyor son olarak soğuma ve germe yapıp bitiricez


  Plates topu ile squat; bacaklar omuz genişliğinde açık belin tam orta bölgesinde sağlam bir zemine dayalı şekilde yapılan bir hareket. Ayağınızı zemine sağlam basmalısınız en mantıklısı iyi bir spor ayakkabı ile bu hareketi yapmak ayağınız kaymamalı. 20 kez tekrarlıyoruz ve dik durmayı unutmuyoruz.

    Yüz üstü mekik; bana göre oldukça zor ama çok etkili bir hareket:) aslında kendilerini pek sevmem:) Ama vucuda inanılmaz fayladı özellikle de göğüs bel ve karın yağları için. Yüz üstü uzanıp aynı resimde ki gibi olabildiğince yukarı kalkmaya çalışıyoruz ve 20 kez yapıyoruz.

Yana Mekik; bu da zor harekerlerden biri ters kol ters bacak yapıyoruz 10 sağa doğru 10 sola

Plates Topu ile yan karın çalışma hareketlerinden biri. Tıpkı resimdeki yine sağ ve sol olmak üzere 10 adet yapılmalı Hem bacakları hem yan karını çok aktif şekilde çalıştıran bir hareket.

Gelelim soğuma ve germe harekerlerine.Spor bitiminde yapacağımız soğuma egzersizleri ve gerdirme ise spor sonrasında oluşan laktik asidi dağıtmamızı sağlar. Böylece kaslar soğuduktan sonra kaslarda oluşacak olan acıyı ve kasılmayı engellemiş oluruz. İşte bu haketlerden bir kaçı.


Yaklaşık 20 saniye vucudu bu şelilde şınav pozisyonun da dengede tutmalısınız



Bir diğer esneme hareketi  bu şekilde10 saniye bizim için yeterli



Aynı bir önceki hareket gibi 10 saniye bu şekilde durmak yeterli olacaktır.


                                                                         Sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunu esirgeme:)