Sayfalar

15 Haziran 2013 Cumartesi

Günaydın,

     Bugünkü konumuz spor... İnanın spor yapmadan kilo vermek yada incelmek pekte mümkün değil he olsa da istediğiniz gibi olmayacktır. Yani sizi tatmin etmeyecektir bu durum. Gerçi bayanların çoğu ben başta olmak üzere ne kadar kilo verirsek verelim ne kadar incelirsek incelelim her zaman daha fazlasını isteriz. Mükemmeliyetçi bi rumuz var napalım:)
Biraz yapmış olduğum günlük spordan bahsetmek istiyorum aslında. Haftanın minumum 4 günü spor yapıyorum. Orada olmak spor yapmak bana huzur veriyor ne kadar derdim varsa unuturum ona odaklanırım.
 Öncelikle ısınma ile başlarız. (her spor öncesi şart atlamak olmaz). Biz genelde setler halinde yaparız yaklaşık 1 saatlik sporumuzu, mutlaka her yaptığımız da şınav, squat ve ağırlık çalışamaları olur. Bir gün karın, birgün gögüs, bir gün bacak çalışırız. Çalışmalar da genelde 5 kiloluk ve 30 kiloluk ağırlıklar bunun yanı sıra TR-X (inanılmaz birşey) plates topu ve lastiği, box, denge topu, şınav aletleri ve barfiks aletleri kullanırız. Bunların hepsi tek bir derste mi diye sorarsanız eğer hemen hemen evet çünkü setler arasın da yaklaşık 2 dakikalık boşluklar ile çalışırız o yüzden zamanımız hepsini kullanmaya yetiyor. Yani Şöyle antalayım 25 squat+40 mekik (plats topu üzerine yatarak)+20 box zıplama+ 20 şınav bu bir set aslında bunu evinizde de ara vemeden 2 set halinde yaparsanız oldukça faydalı olucaktır. Tabi farklı setler de var ağırlıklarla çalıştığımız kollar için , göğüs için, sırt için olanlar onlarıda bir daha ki postlar da sizinle paylaşıcam. Şimdilik evde yapabileceğiniz düzenli yapıldığında vücut için inanılmaz faydalı olan ve şekillenmeye katkıda bulunan bir kaç hareket paylaşıcam.


Squat..(baş tacım) Kalça ve bacaklar için inanılmaz etkili bir hareket 20 ile başlayıp her yapışta 5 arttırın.Eğer bacakları omuzdan biraz daha geniş açıp ayakları açık bir şekilde yaparsanız iç bacak inanılmaz çalışacaktır. Yalnız bu harekette dik durmayı ve beli içeri çekmeyi unutmuyoruz.


Bir diğer hareket ise mekik doğru yapıldığında üst ve alt karın için inanılmaz faydalıdır. Özellikle bu şekilde mekik çekerken elinize mutlaka dambıl almalısınız faydası daha fazla olcaktır. Dambılın ağrlığı sizin belirlediğiniz kadar olmalı çok ağır çok faydalı olacak diye bir şey yok inanın aksine bir işe yaramayıp sakatlanmanıza yol açacaktır.Çünkü tüm ağırlık bele biner ve ağrılara sebep olur. Eğer dambıl yok ise başka ağırlıklarda kullanabilirsiniz. (pet şişe gibi)


Asıl adı pliometrik egzersizdir. Doğru yapıldığında oldukça etkili bir hareket ve teknikte çok önemli. Belli bir güç seviyesine ulaşmak ve yüksek süratte yapmak şart.Yoğun pliometrik egzersizler öncesi belli bir kuvvet seviyesinde olmalısınız.Vücut ağırlığı ne kadar artarsa eklemlere binen yük o kadar artar. Özellikle artan kilo kastan değil yağdan dolayıysa pliometrik egzersizler sizin için uygun olmayabilir. Kaslar eklemlere binen yükleri kompanse ederken, yağ kütlesi fazladan yük bindirecektir. Bu sebepten pliometrik egzersizlere geçmeden önce form tutmanız ve fazla yağlarınızdan kurtulmanız daha doğru olacaktır. İşte o zaman sizin için mükemmel bir hareket.



Şınav çekmek göğüs kaslarına oldukça etki eden bir hareket. Kuvvetlendirmek toparlamak ve sıkılaştırmak için evde yapılabilecek bir numaralı harekettir. Herhangi bir alete ihtiyaç duymadan yapılabilir. Göğüste toparlanma ve dikleşmenin yanı sıra daha diri ve formda görünmesine etki eder. Bu hareket bütün gövdenin kuvvet ve görünüşünü olumlu yönde etkileyen hareketlerin başında gelir.

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar :) Umarım faydası olur ki düzenli yapılan spor ne olursa olsun mutlaka faydalı olcaktır.


Bu da ben ve spor arkadaşlarımdan bir kare:)

Sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunu esirgeme:)