Sayfalar

18 Haziran 2013 Salı

Biraz Makyaj....

Merhaba,

Her bayanın günlük olarak uyguladığı cilde uygun renk tonlarının ve malzemin doğru seçildiğinde kaliteli bir görünüm sunan makyajdan bahsetmek istiyorum. Acemi ve abarlıtı yapılan çok renkli olan ve doğru uygulanmayan makyaj gerçekten de insanı komik duruma düşürüyor.
Tabi ki sadece önemli olan uygulamak değil seçilen malzemenin de kaliteli olması.
Yazın da gelmesi ile birlikte artık makyaj malzemelerinde azalma ve renk tonların da açılmalar oluyor. Yazın sürülen bir fondoten hem sıcak hem de terlemenin etkisi ile pekte iyi durmayacaktır. Artık fondotenlerin yerini BB kremler alsa da fondoten her daim özellikle gece kullanımlar da baş tacıdır. Ben genel de işe gelirken biraz toz pudra biraz allık, göz kalemi rimel ve ruj ile makyajımı bitirmiş olurum. Eğer o gün yüzüm de cansızlık hissedersem fondoten ya da BB krem kullanırım.
Aşağıda yer alan malzemelerin çoğu benim kötü gün ve geceler için kullandıklarım:) Genel de makyaj malzemelerimi Sephora mağazasından alırım çünkü ilgiden ve doğru yönlendirmeden inanılmaz hoşlanıyorum. Personel oldukça ilgili ve her aradığım malzemeyi bulabiliyorum.
Gelelim malzemelere;


1- Nars Fondoten; genelde makyaj malzemelerimin bir çoğu NARS markadır. Tenime çok iyi uyum sağladığını düşünüyorum. İnanılmaz doğal duran bir fondoten. Kapatıcılığı orta ve çok kalıcı ayrıca diğer fondotenler gibi kalıp şeklinde durmuyor tene inanılmaz bir uyum sağlıyor.

2- Sephora Yüz Bazı; makyaj öncesinde  kullanırım. Pompalı olması oldukça kolaylık sağlıyor fazla ürün kullanımından koruyor.Yüze uyguladıktan sonra sanki kadifemsi bir yapı olusturuyor. Makyajın kalıcılığında da oldukça etkili

3- Make Up For Ever Transparan Pudra; genelde makyaj bitiminde tüm ürünleri uyguladıktan sonra kullanırım. Ama doğru miktarda kullanmak çok önemli çünkü bu ürün insanı fazla kullanıldığın da rezil edebilir:) Fazla kullanım da yüzde garip beyaz gölgeler bırakıyor. Makyaj sabitlemede oldukça iyi ve yüzde ki parlamayı ciddi oranda engelliyor.

4-Nars Desire Allık ; pembesi oldukça iyi. Yoğun olarak uygulanmadığı sürece çok hoş duran bir allık.

5- Nars Far; Kullandığım renk kahve tonları ikili fakat ton olarak resimde ki gibi değil benim kulllandığım biraz daha açık kahve tonları biri çok açık diğeri ise ona oranla daha koyu. Açık olanı kaş altlarıma uyguluyorum çünkü kaşlarım biraz düşük onları biraz kalkık göstermek için ideal bir ton. Sürümü oldukça kolay. İçeriği hafif ışıltılı.

6-Lancome Göz Kalemi; gözlerimle çok fazla oynarım gün içinde ama akıp bulaşmayan tek göz kalemim

7- Piyasada ki uygun fiyatlı maskaralara göre bence içlerinde en iyisi.Topaklanma pek yapmıyor. 2 kat sürüldüğünde kirpikleri baya uzun gösteriyor.

8-Nars Kaş Kalemi; işte benim favorim. Bu zamana kadar ki kullandıklarım içinde en iyisi. O olmadan yapamam. kullanmadığım gün kendimi kötü hissettiğim gündür o kadar yani:)

9- Chanel Rouge Allure Gloss; çantamdan eksik olmayan sürmeden duramadığım bir çok ruj için de sadece onu kullandığım nadir ürünlerden biri.Dudakları yapış yapış yapmayan. Uzun süre kalıcılığı olan bir ürün.

Sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunu esirgeme:)